[A]
Russervice Utazási Iroda
Telefon: +36 1 302 28 31
E-mail: travel@russervice.hu
Skype: russervice_travel
1062 Budapest, Andrássy út 120.

Orosz vízum

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2014.március 24-től Budapesten megnyílt az Orosz Vízum Központ. Utazási irodánk az Oroszországi Föderációba történő beutazáshoz szükséges vízumok ügyintézését továbbra is vállalja. A változás csak az ügyintézési díj mértékében van, amely ezentúl már  az Orosz Vízum Központ díját is tartalmazza.

( Az erre vonatkozó információ  a táblázat alján található)

Ügyintézés menete

 1. Töltse ki a hivatalos vízumigénylőlapot a visa.kdmid.ru oldalon. Csak latin betűket használjon, ékezeteket ne! Nyomtassa ki az igénylőlapot, és jegyezze fel az Application ID-t és a biztonsági krédésre adott választ.
 2. Amennyiben nem személyesen érkezik irodánkba gondoskodjon igazolványképről, illetve meghatlamazásról a vízumügyintézésre vonatkozóan.
 3. Adja le irodánkban útlevelét, és a vízumigénylőlapot vagy annak adatait. Leadhatja a meghatalmazást, igazolványképét, biztosítási kötvényét, meghívólevelét, menetjegyét, de ezek ügyintézését irodánktól is kérheti.
 4. A vízum elkészültekor értesítjük ezután az okmányokat irodánkban átveheti.

Részletes tájékoztatásért forduljon bizalommal irodánkhoz!

Vízum típusok

Egyszerű vízum választáshoz és öszköltség számításához haszánlja árkalkulátorunkat

Vízum típusaKonzuli díjSzükséges okmányok
Turista
1 nap - 4 hét
fix dátum
7 nap alatt: 11 025 Ft
 • útlevél
 • utasbiztosítás
 • igazolványkép
 • meghatalmazás
 • szállás-igazolás
Tranzit (felszíni)
Max. 10 nap
fix dátum
5 nap alatt: 11 025 Ft
Sürgősséggel: 22 050 Ft
 • útlevél
 • utasbiztosítás
 • igazolványkép
 • meghatalmazás
 • a célország vízuma
 • teljes útra érvényes menetjegy (repülő- vagy vonatjegy)
 • vagy gépjárművel tervezett közlekedés esetére az útvonal pontos útiterve
Tranzit (légi)
Max. 3 nap
fix dátum
5 nap alatt: 11 025 Ft
Sürgősséggel: 22 050 Ft
Üzleti (egyszeri)
Max. 30 nap
5 nap alatt: 11 025 Ft
Sürgősséggel: 22 050 Ft
 • útlevél
 • utasbiztosítás
 • igazolványkép
 • meghívólevél
Üzleti (kétszeri)
Max. 90 nap
5 nap alatt: 11 025 Ft
Sürgősséggel: 22 050 Ft
Üzleti (éves)
Max. 90 nap egy félévben
5 nap alatt: 11 025 Ft
Sürgősséggel: 22 050 Ft
Munkavállalási vízum: A munkavállaló csak személyesen adhat be ilyen kérelmet

A táblázatban feltüntetett konzuli díjon felül 9.000 Ft +Áfa ügyintézési díjat számítunk fel, amely már tartalmazza az Orosz Vízum Központ szolgáltatási díját is.

A vízumigénylés feltételei

Útlevél

Az útlevélnek a vízum tervezett lejárati dátumától számítva legalább 6 további hónapig érvényesnek kell lennie. A vízum beragasztásához általában egy üres lapot, éves vízum esetén teljes üres oldalt vagyis két egyszerre látható üres lapot kell tartalmaznia. Az útlevél nem lehet sérült vagy rongálódott állapotban.

Utasbiztosítás

Utasbiztosítás köthető irodánkban is már 550 Ft/nap-tól, illetve éves üzleti vízum mellé 23 700 Ft-ért.

Az utasnak rendelkeznie kell az utazás teljes időtartamára Oroszországra érvényes, saját nevére szóló biztosítással.

Az általunk elfogadott biztosítási partnerek:

 

Amennyiben a biztosítás nem általunk elfogadott társaságnál kerül megkötésre, a biztosító cég oroszországi partnerszerződését igazoló dokumentumokat az ügyfélnek kell beszereznie és bemutatnia!

Igazolványkép

Minden vízumigényléshez szükséges 1 db színes igazolványkép 3,5 x 4,5 cm méretben.

A képet irodánkban is elkészítjük 1500 Ft-os áron!

Jegyvisszaigazolás

Tranzit vízumok esetében a vízum elkészítéséhez szükséges az utazást visszaigazóló (pl.: repülő-, vonat-) jegy, illetve gépjárművel történő utazás esetén a részletes útvonalterv.

Meghatalmazás

A vízumügyintézéshez irodánknak szüksége van a vízumigénylő személy meghatalmazó levelére (letölthető). Személyes megjelenés esetén ezt kitöltheti irodánkban is.

Meghívólevél és szállás visszaigazolás

Üzleti vízum ügyintézéséhez meghívólevélre van szükség. Meghívólevelet Oroszországba történő beutazáshoz kiállíthat az Oroszországi Föderáció Külügyminisztériuma vagy belügyi szerve attól függően, ki hívja meg a magyar állampolgárt: államhatalmi szerv, külföldi diplomáciai vagy konzuli intézmény, nemzetközi szervezet vagy oroszországi képviselete, oroszországi helyi önkormányzati szerv, orosz állampolgár vagy az Oroszországi Föderációban letelepedett külföldi állampolgár, valamint az oroszországi jogszabályoknak megfelelően cégjegyzékbe vett jogi személyek.

Amennyiben a magyar állampolgár turistaként készül Oroszországba, akkor a meghívólevél helyett két okmányt kell benyújtania: a szállodai helyfoglalás visszaigazolását, és az oroszországi idegenforgalmi iroda visszajelzését a magyar turista fogadási készségéről. Ennek az okmánynak az érvényességéhez az oroszországi utazási irodának regisztráltatnia kell magát az Oroszországi Föderáció Külügyminisztériumának Konzuli Szolgálatánál.

Turistaairodánk az összes szükséges engedély beszerzését vállalja, szükség esetén kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.